Goede Doelen Alkmaar wenst u fijne Kerstdagen en een gezond, gelukkig, ondernemend en succesvol 2021!

 

Waarnemend burgemeester Emile Roemer kijkt er naar uit om op woensdag 20 januari 2021 het eerste exemplaar van de Goededoelengids in ontvangst te nemen.
 
Een mooi initiatief om alle doelen in Alkmaar te Bundelen. Veel vrijwilligersorganisaties in onze gemeente kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken. De Goededoelengids Alkmaar laat mooi zien wat er allemaal is, zodat iedereen die iets wil schenken of nalaten gemakkelijk zijn weg vindt naar een doel dat bij hem past. En dat er behoefte is aan de Goededoelengids, is al uit de praktijk gebleken. Een initiatief, dat hopelijk in de toekomst nog veel meer goede doelen aan het overzicht mag toevoegen. Ik ben er zeker van dat deze gids veel goede doelen en potentiële schenkers met elkaar verbindt!”  
 
Noot van de redactie
Momenteel is er sprake van een totale lockdown die tot en met 19 januari 2021 duurt. Onbekend is nog wat er daarna mogelijk is. Het plan is dat de eerste Goededoelengids op 20 januari 2021 wordt overhandigd aan burgemeester Emile Roemer in Podium Victorie om 16.00 uur. Wij houden u op de hoogte van de manier waarop u daar live of door middel van streaming bij kunt zijn.

 

Eerste schenking d.m.v. Goededoelengids Alkmaar een feit!
De primeur is voor Nedvice ICT (Alkmaar)
 
Enige dagen geleden werd Goede Doelen Alkmaar gebeld door Nedvice.
Deze maatschappelijk betrokken en moderne organisatie kennen we onder meer van het netwerk ‘De Waaier’. Sander Beertsen (oprichter/mede-eigenaar) had samen met zijn collega’s een idee; dit jaar wilden zij de gebruikelijke attentie aan het eind van het jaar omzetten in een gift aan een lokaal goed doel. De Alkmaarse Goededoelengids wordt echter eerst op 20 januari 2021 gepresenteerd. Dat neemt niet weg dat is vastgesteld welke 65 lokale goede doelen in de gids zullen staan. Na een preview van de doelen maakte Nedvice een keuze. Inmiddels is één van de in de Goededoelengids opgenomen organisaties blij verrast met een financiële opsteker!
 
Sander Beertsen: “Een prachtig initiatief deze Goededoelengids Alkmaar. Juist in deze voor veel mensen en organisaties moeilijke tijd is de gids waardevol. Uit het mooie overzicht van doelen konden wij een goede keuze maken voor een organisatie waar een ruggensteun zeer welkom is”.

Sander Beertsen van Nedvice (foto: Henk Hommes)

Aanmelden voor Goededoelengids Alkmaar blijft mogelijk
 
De eerste Goededoelengids verschijnt in een boekje met een oplage van 3.500 exemplaren en wordt op 20 januari a.s. gepubliceerd op de website alkmaar.lokalegoededoelengids.nl
De digitale gids blijft daarna up to date. Het blijft mogelijk voor goede doelen om zich aan te melden. Zij worden opgenomen in de digitale gids.
De tweede uitgave van de Goededoelengids is gepland eind 2023.
 

Vertrouwen in kleine lokale doelen het grootst
-bron Vakblad Fondsenwerving-
 
Onder instanties genieten goede doelen het meeste vertrouwen (43% voor kleine lokale organisaties, 34% in de Centraal Bureau Fondsenwerving -CBF-erkende en 29% in landelijke organisaties). Opvallend is ook het gegroeide vertrouwen in crowdfunding- platforms ten opzichte van vorig jaar (van 7% naar 14%).
 
Het vertrouwen in de media (van 19 naar 30%), de overheid (van 17 naar 29%), banken/ verzekeringsmaatschappijen (van 10 naar 23%) en grote bedrijven (van 12 naar 20%) loopt consequent op sinds 2016. Een reden voor deze uniforme stijging in het vertrouwen in instanties hebben de onderzoekers (WWAV -Bureau voor creatieve marketing en communicatie voor non-profits-  CBF en Kien -monitor goede doelen) niet, al zou het huidige Corona tijdperk wel invloed kunnen hebben. ‘Een verklaring zou kunnen zijn dat de onzekerheid die je kan ervaren rond de COVID-19 pandemie ertoe bijdraagt dat je instanties op het gebied van vertrouwen herwaardeert’.
 
Elk kwartaal vragen het WWAV, het CBF en onderzoeksbureau Kien het Nederlands Donateurs-panel naar hun toekomstbeeld voor 2025, hun vertrouwen in bepaalde maatschappelijke instanties en donateurs-vertrouwen. In juni van dit jaar was het donateurs-vertrouwen al aan een duikeling begonnen. De daling is de afgelopen drie maanden verder doorgezet. Donateurs zijn nog pessimistischer geworden over hun eigen geefgedrag en het Nederlandse geef klimaat. Het donateurs-vertrouwen is in september bepaald op -2-. Ter vergelijking, het consumentenvertrouwen gemeten door het CBS kwam in september uit op -28. In maart was dit nog -2.
 

4e Netwerkbijeenkomst Goede Doelen Alkmaar (april 2021) in voorbereiding
Gezamenlijke organisatie door ‘De Waaier’ en Goede doelen Alkmaar
 
Met veel plezier informeren wij over de wens van ‘De Waaier’ en Goede Doelen Alkmaar om samen de 4e Netwerkbijeenkomst te organiseren. Gemikt wordt op een bijeenkomst in het AFAS stadion in april. Zodra de datum is vastgesteld, zullen wij u daarover informeren.
Tijdens deze netwerkbijeenkomst gaan we specifiek in op het belang en de kracht van intermediairs zoals: notarissen, banken, financieel adviseurs, ouderenadviseurs, ouderenzorg en maatschappelijk betrokken bedrijven.
 
De Waaier motiveert bedrijven om een actieve bijdrage te leveren aan hun maatschappelijke omgeving. Wij verbinden de vraag van maatschappelijke organisaties en het aanbod van betrokken ondernemers in een ‘match’ en maken zo onze regio en haar bewoners een stukje mooier en gelukkiger.
 

Meer informatie gewenst?

Nieuwsbrief nr. 8 verschijnt in maart 2021

Website                     https://alkmaar.lokalegoededoelengids.nl

Informatie                  info-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl

Aanmelden               aanmelden-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl

Goededoelengids Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door

Rabobank Alkmaar e.o., Hooge Waerder, Vlieg, Notaria A. Lopez-Brea, AZ

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Stichting Goede Doelen Alkmaar.

Nieuwsbrief Stuur een e-mail Hoofdsite
Volg ons op