De Goede Doelen Dag Alkmaar op 1 oktober vond dit jaar in de Grote Kerk Alkmaar plaats. Op de ochtend die in samenwerking met Doesgoed werd georganiseerd, waren ca. 60 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven aanwezig. Dagvoorzitter was Naud van Geffen, op zijn eerste werkdag als directeur van TAQA Theater De Vest. Middels poëzie gaf hij aan dat het in de gesprekken tussen de organisaties en de bedrijven ‘best mocht schuren’ om echt te verbinden. Gerjon Rooker van het Victoriefonds lichtte toe dat dit fonds kan worden aangesproken door de Alkmaarse organisaties, zolang ze zich richten op Cultuur, Welzijn, Cultureel erfgoed, Sport of Duurzaamheid én
impact maken in de gemeente Alkmaar. Daarna liet Rob Niele van Ondernemend Alkmaar weten dat veel bedrijven meerwaarde zien in maatschappelijk betrokken ondernemen (“Win Win situatie”) en zich graag inzetten voor de lokale doelen. Voordat de tafelgesprekken van start gingen, bracht hoogleraar Filantropie René Bekkers in zijn videoboodschap de high-lights uit zijn onderzoek ‘Geven in Nederland’, met als meest opvallende bevinding dat in 2020 voor het eerst bedrijven meer schenken aan goede doelen dan particuliere huishoudens.
Aan de ronde tafels werden verbindingen gelegd, tussen de maatschappelijke organisaties en de bedrijven en ook zeker tussen hen onderling. Kaartjes en telefoonnummers werden uitgedeeld, koffie-afspraken geregeld, tips en ervaringen uitgewisseld en concreet hulp gevraagd en aangeboden! Onder de prima verzorgde lunch bleven de aanwezigen netwerken en verbinden.
Een geslaagde ochtend op een prachtige locatie!

Foto : Henk Hommes

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Stichting Goede Doelen Alkmaar.

Nieuwsbrief Stuur een e-mail Hoofdsite
Volg ons op