Vandaag, 20 januari 2021, overhandigde Cees Huisman, voorzitter van Stichting Goede Doelen Alkmaar, de eerste Goededoelengids aan onze waarnemend burgemeester Emile Roemer. Dit gebeurde met inachtneming van de Covid-19 maatregelen bij Poppodium Victorie in het bijzijn van een select gezelschap: notaris Annamaria Lopez-Brea, hoogleraar filantropische studies VU Amsterdam Theo Schuyt en dagvoorzitter Monique Hupkes.

De gids bevat een omschrijving van 65 lokale goede doelen en zal verspreid worden onder de financiers Rabobank, Vlieg Advies, De Hooge Waerder, Notaria BV en AZ. De gids zal ook te vinden zijn bij verschillende Alkmaarse notarissen, banken en financieel adviseurs, ouderenbonden, huisartsen, de bibliotheek, wijk- en ouderencentra, service clubs, gemeente Alkmaar, verschillende Alkmaarse bedrijven, netwerkpartners, maatschappelijke organisaties en deelnemende goede doelen.

Notaris Annamaria Lopez-Brea wist het belang van de gids goed aan te stippen, omdat zij in haar dagelijkse praktijk als erfrechtspecialist veel in aanraking komt met -al dan niet alleenstaande- senioren die naarstig op zoek zijn naar aansprekende goede doelen. Met deze gids heeft zij, maar ook andere notarissen, een overzichtelijk middel in handen dat inzicht geeft in de legio organisaties in Alkmaar die afhankelijk zijn van financiële giften. Hoogleraar Theo Schuyt vulde haar verhaal mooi aan met de boodschap dat Nederland een rijk land is waarin charitatieve instellingen steeds meer afhankelijk worden van donaties, maar ook dat er veel meer financiële middelen vrijkomen. 

Goede Doelen Alkmaar is in dit gat gesprongen en de stichting heeft met enorme daadkracht een overzichtelijke gids in het leven geroepen die schenkers helpt hun ‘’zwaar verdiende centen’’ een goede en nuttige bestemming te geven.

Waarnemend burgemeester Emile Roemer prijst Alkmaar met haar actieve vrijwilligersnetwerk en het initiatief. Hij roept zowel stichtingen als schenkers op zich te melden. Verheugd en trots nam hij de eerste Goededoelengids aan met daarbij een symbolische cheque van maar liefst 72 miljoen euro die de prognose van vrijkomend vermogen voor de komende decennia weergeeft.

De grote verrassing werd gemeld door Cees Huisman: afgelopen weekend is de eerste schenking van € 45.000,-- aan 11 goede doelen al gedaan, door een schenker die graag anoniem wil blijven. De gids is al een succes voordat hij verscheen!

De Goededoelengids Alkmaar is een initiatief van Goede Doelen Alkmaar  dat voorbeeld heeft genomen aan de eerste Goededoelengids die in 2019 in ‘s-Hertogenbosch verscheen. Alkmaar is daarmee de tweede Nederlandse stad die haar goede doelen in een gids gebundeld heeft en deze ook online vindbaar heeft gemaakt via www.alkmaar.lokalegoededoelengids.nl.  Een Goededoelendag is gepland op 2 oktober 2021.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Stichting Goede Doelen Alkmaar.

Stuur een e-mail
Volg ons op