Aanmelden Goededoelengids tot 16 november 2020

Inmiddels hebben zo’n 55 verenigingen of stichtingen serieuze belangstelling om deel te nemen aan de Goededoelengids. Daarvan hebben 30 organisaties zich aangemeld en zijn 25 organisaties bezig met de voorbereiding.

Goede doelen kunnen zich aanmelden tot 16 november 2020. Mede op verzoek van de organisatie zich oriënteren en een aanvraag voorbereiden, is de termijn voor aanmelding verlengd. Een bijkomend voordeel is dat organisaties die eerst nu kennis nemen van het initiatief de mogelijkheid krijgen om zich te informeren en/of aan te melden.

 

Burgemeester Roemer ontvangt de eerste gids op 20 januari 2021

Op woensdag 20 januari 2021 neemt waarnemend burgemeester Emile Roemer het eerste exemplaar van de Goededoelengids Alkmaar in ontvangst.

Het eerste contact met de nieuwe burgemeester verliep plezierig. Geheel in lijn met de zeer positieve ervaring en waardevolle samenwerking die Goede Doelen Alkmaar onderhield met burgemeester Piet Bruinooge.

Wij hebben Piet Bruinooge namens ons netwerk hartelijk bedankt voor de ondersteuning die hij bood. Dit met de allerbeste wensen voor de toekomst voor Piet en zijn echtgenote.

 

Samenbrengen van goede doelen en (potentiële) schenkers

Goede Doelen Alkmaar brengt lokale goede doelen in contact met mensen die bij leven en/of na overlijden financiële bijdragen willen schenken. Het gaat om goede doelen die actief zijn in de volgende sectoren:

Sociaal & Maatschappelijk; Natuur, Milieu & Dier; Kunst & Cultuur; Buurt- en Wijk.

De fysieke en digitale Goededoelengids geeft lokale organisaties een podium om zich meer te profileren. Tegelijk wordt gewerkt aan een netwerk van intermediairs die contact hebben met (potentiële) schenkers. Het gaat om notarissen, banken, accountants, financieel adviseurs, bedrijven, ouderenadviseurs, ouderenzorg en andere maatschappelijke organisaties.

Publiekscampagne in voorbereiding

De voorbereiding is gestart voor een publiekscampagne 2021 waarvan het doel is om de Goededoelengids bekend te maken bij het ‘grote publiek’. De komende periode wordt voorwerk gedaan vanuit de werkgroep communicatie Goede Doelen Alkmaar. De werkgroep wordt daarbij versterkt door Rita van Muiswinkel (Bibliotheek Kennemerwaard) en door ambassadeur Ger Welbers (Marketing Alkmaar).

 

Ondersteunen doelen: informatie financiën en mogelijke sponsoring

In contact met diverse verenigingen en stichtingen bleek dat het betalen van de startbijdrage voor de Goededoelengids een probleem is. Dit verhindert deze organisaties om zich voor de gids aan te melden. Terwijl men dit wel wil. Goede Doelen Alkmaar gaat in op verzoeken om ondersteuning. Dit gebeurt door het aanbieden van een (digitale) informatiebijeenkomst ‘Financieren’ op donderdag 29 oktober 2020 van 9.00 tot 10.00 uur (via Teams, microsoft).  De informatie over financiën wordt verzorgd door Miranda Goudsblom, adviseur projectfinanciering bij Bibliotheek Kennemerwaard. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: M.Goudsblom@bibliotheekkennemerwaard.nl.

Een aantal organisaties heeft ook gevraagd of hulp mogelijk is bij het vinden van een sponsor die de financiële bijdrage voor de gids van € 150 betaalt. Wij begrijpen de vraag en willen deze organisaties steunen. Wat wij kunnen doen is organisaties wat tips geven over sponsoring. Ook hiervoor kunnen organisaties zich melden via het mail-adres van Goede Doelen Alkmaar: info-alkmaar@lokalegoededoelen.nl.

 

Succesvolle avonden in Grootschermer en in De Rijp

De op 28 september (NH Kerk Grootschermer) en 30 september jl. (Rijperhuis) informatieavonden waren bijzonder geslaagd. De genodigde organisaties, notaris Annamaria Lopez-Brea en Goede Doelen Alkmaar maakten en samen mooie avonden van. Informatie, uitgangspunten en ideeën werden uitgewisseld. Meer dan twintig organisaties namen aan de avonden deel.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van Dorpskerk Grootschermer, de Schermer Molenstichting, Stichting Midwinterfeest Graft-De Rijp, St. Noordeinder Vermaning,

KPN Schermer, Vrienden van het orgel, St. Op de Terp, Oudheidkundige Vereniging Het Schermereiland, Carillon De Rijp, Zwarte Kerkje en Schooltje Zuidschermer, De Groene Zwaan, Rijperhuis, Happy Wings Starnmeer, Jan Jansz Weltevree Pak Yon, de Hartzaak, Dorpsraad De Rijp, Dorpshuis Onder de Boom en Dorpsraad Markenbinnen.

Grote Kerk Schermerhorn en St. Polderhart zijn eveneens geïnteresseerd.

 

 

Meer informatie gewenst?

Goede Doelen Alkmaar staat er voor open om waar gewenst (aanvullend) te informeren.

Dat kan ook door het organiseren van een aanvullende informatie avond, bijvoorbeeld door de wijkcentra in Alkmaar.

 

 

Website                     https://alkmaar.lokalegoededoelengids.nl

Informatie                  info-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl

Aanmelden               aanmelden-alkmaar@lokalegoededoelengids.nl

 

Voorbeelden hoe goede doelen zich in de gids kunnen presenteren zijn te zien op de website van Goede Doelen ’s-Hertogenbosch:
https://s-hertogenbosch.lokalegoededoelengids.nl/goede-doelen

 

Goededoelengids op Social Media: @072GOEDEDOELEN

 

Nieuwsbrief nr. 7 verschijnt in december 2020

 

Goededoelengids Alkmaar wordt mede mogelijk gemaakt door

Rabobank Alkmaar e.o., Hooge Waerder, Vlieg, Notaria A. Lopez-Brea, AZ

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Stichting Goede Doelen Alkmaar.

Nieuwsbrief Stuur een e-mail Hoofdsite
Volg ons op