Na een inleiding van Jan de Rond nam Rotary Alkmaar de Waag in februari 2019 het besluit om de mogelijkheid te onderzoeken om een lokale goede doelen gids te ontwikkelen. Dit in navolging van het initiatief in ’s-Hertogenbosch.

In juni 2019 gaven de leden van de Alkmaarse Rotary club groen licht om het idee verder uit te werken. Contacten werden gelegd met de gemeente Alkmaar en diverse organisaties en bedrijven. Het idee van een Alkmaars initiatief werd positief ontvangen en de kring van betrokken personen en organisaties breidde zich snel uit. Op basis van draagvlak in dit netwerk, bij de gemeente Alkmaar en Rotary Alkmaar de Waag werd op 19 december 2019 de Stichting Goede Doelen Alkmaar opgericht. Kenmerkend voor de Alkmaarse aanpak is om het initiatief in samenwerking met partners te ontwikkelen en uit te bouwen. In de loop van 2020 werd op deze wijze een stevig netwerk waarin ongeveer 50 personen/organisaties bijdragen gerealiseerd.

Stichting Goede Doelen Alkmaar is verheugd over de bereidheid van burgemeester Emile Roemer, notaris Annamaria Lopez-Brea en hoogleraar Theo Schuyt om zich in te zetten als ambassadeur van het initiatief.

De eerste Goede Doelen Gids Alkmaar in boekvorm is op 20 januari 2021 gepresenteerd.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op met Stichting Goede Doelen Alkmaar.

Nieuwsbrief Stuur een e-mail Hoofdsite
Volg ons op